Tix.dk

Musikhuset Aarhus

  • 29. maj - kl. 20:00
Billetpris:270 - 350 kr.
Event info

VERDENSKENDT KOREOGRAF KOMMER TIL AARHUS MED ANMELDERROST FORESTILLING OM SAGNKONGEN GILGAMESH.

Kylie Minogue, Juliette Binoche og Florence and the Machine. Det er bare nogle af de kunstnere, den verdenskendte og prisbelønnede instruktør, danser og koreograf Akram Khan har samarbejdet med. Han er kendt for at have instrueret en del af den smukke åbningsceremoni til de Olympiske Lege i London i 2012, og siden han oprettede Akram Khan Company i 2000, har gruppen opnået stor international anerkendelse og kunstnerisk succes for deres modige og nytænkende forestillinger.

Forestillingen Outwitting the Devil er en gribende og visuelt smuk dansefortælling om livet, døden, venskab og håb, inspireret af den ældgamle myte om Kong Gilgamesh fra Oldtidens Østen.

Performerne, der er fra hele verden, er mellem 25 og 68 år. De er alle utroligt dygtige og meget forskellige, idet de har baggrund i så forskellige dansestilarter som bharata natyam, moderne dans og hip-hop.

Produceret af Akram Khan Company, UK

Til faktaboks:

Gilgamesh var ifølge fortællingen en kæmpe på 5,5 meter. Han var en tredjedel gud, konge over byen Uruk i datidens Mesopotamien (nutidens Irak), og ingen kunne måle sig med ham i skønhed og styrke. Historien om ham er inspireret af en virkelig konge, som man mener, har levet for næsten 5000 år siden. Den er nedskrevet på 4000 år gamle lertavler og er regnet for verdenslitteraturens ældste hovedværk. For nylig fandt man endnu et fragment af lertavlerne, og det har inspireret Akram Khan’s nye forestilling Outwitting the Devil.

Om ILT festival

ILT festival trækker noget af det bedste og mest spektakulære scenekunst fra hele verden til Aarhus. Vi byder på oplevelser og overraskelser for alle i både teatersale og på gadeplan. Oplev alt fra til fysisk teater til installationer, musik- og teaterkoncerter, dans, dukketeater og storslåede udendørs gadeforestillinger. 

Festivalen finder sted d. 27. - 30. maj 2021 og er arrangeret af Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38 i samarbejde med Musikhuset Aarhus, Bora Bora, Teater Katapult, Teater Refleksion, Teaterhuset Filuren og Åbne Scene/Godsbanen.