Tix.dk

Musikhuset Aarhus

Event info

Toppen af ungt dansk talent i et musikalsk stjerneridt gennem operahits og klassiske orkesterperler. 4 dirigenter og 10 solister spreder fest og glæde i kølvandet på krisen.

Da corona lukkede landet ned, ramte det ikke blot Aarhus Symfoniorkester, men også publikum og mange solister. Krisen fik dog hurtigt orkestret til at tænke i nye baner, så musikken stadig kunne høres hos dem, der ikke selv kunne komme ind til musikerne.

Orkestret afhjalp det musikalske afsavn dels med udendørskoncerter på plejecentre og bosteder og dels med streamede koncerter; først i musikernes egne hjem og siden i Symfonisk Sal med serien af “Fønikskoncerter“, der også markerede symfoniorkestrets gradvise tilbagevenden til fuld orkesterstørrelse.

Aftenens gallakoncert er en kulmination på Fønikskoncerterne. Den er en fejring af, at Aahus Symfoniorkester kan sidde med fuldt orkester på scenen – og en fejring af, at de igen kan lukke publikum ind i salen under trygge forhold.

Samtidig giver koncerten en håndsrækning til den gruppe af unge stortalenter, hvis freelanceliv har været stærkt påvirket af krisen, og som vi derfor har inviteret til at feste sammen med os.

Programmet passer naturligvis til lejligheden og byder på en fortryllende og storladen blanding af de mest elskede operaarier og solistkoncerter – godt krydret med symfoniske kraftudladninger.

Det er ganske enestående at kunne samle så mange af Danmarks unge stjerner under samme tag. De har normalt travlt med at passe deres hurtigt voksende internationale karrierer, så der venter publikum en koncert i absolut særklasse.


Dirigenter
Christian Kluxen
Magnus Larsson
Eva Ollikainen
Christian Øland

Solister 

Helene Blum
sang

Christoffer Brodersen
sang

Harald Haugaard
violin

Alva Holm
violin

Frederikke Kampmann
sopran

Brit-Tone Müllertz
sopran

Gustav Piekut
klaver

Jonathan Swensen
cello

Jens Søndergaard
tenor

Magnus Vigilius
tenor

Værker
C. Nielsen
Maskarade overture
“Ulignelige pige” (fra Maskarade)
Tit er jeg glad
Polka

G. Puccini
“E Lucevan le stelle” (fra Tosca)
“Vissi d’arte” (fra Tosca)
“O mio babbino caro” (fra Gianni Schicchi)

W. A. Mozart
Klaverkoncert 21, 2. sats

J. Brahms
Ungarsk Dans nr. 1

G. Bizet
Carmen overture
“Votre toast…” (fra Carmen)

P. I. Tjajkovskij
Pezzo capriccioso

J. Massenet
Méditation (fra Thaïs)

J. Strauss
Czardas (fra Ritter Pazman)

…plus et par overraskelser


Arrangør: Aarhus Symfoniorkester