Tix.dk

Musikhuset Aarhus

Event info

Efter 7 års studier på Det Jyske Musikkonservatorium samt Universität der Künste, Berlin debuterer Jonas Hellesøe i Symfonisk Sal med et festfyrværkeri af orgelmusik.

Der bliver spillet symfonisk musik skrevet både for orkester og orgel - i Wagners festlige ouverture til Tannhäuser hører man hvordan ét instrument kan lyde som et helt symfoniorkester, og i Rachel Laurins orgelsymfoni fra 2008 hører man klangen af fransk romantisk orgelmusik, tilsat et nutidigt præg.
I George Thalben-Ball's finurlige Paganini-variationer er der rig mulighed for at se hvor meget man faktisk kan spille med 2 fødder - der spilles både i kanon og 4-stemmigt, alt sammen baseret på det elskede tema fra Niccolò Paganinis Caprice no. 24.

Efter pausen spilles der endnu et stykke baseret på et kendt tema, nemlig Franz Liszts fantasi og fuga over temaet "ad nos, ad salutarem undam", som anabaptistpræsterne synger i Giacomo Meyerbeers opera Le prophète. Liszt har foldet dette tema ud til over en halv times musik, og det er et af hovedværkerne i den romantiske orgelmusik.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium